Pazar poşetlerini öğrenciler taşıyor

Mersin'de lise öğrencileri, Gönül Elçileri Projesi kapsamında semt pazarından alışveriş yapan vatandaşlara yardım ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pazar poşetlerini öğrenciler taşıyor

Özellikle yaşlıların poşetlerini ve pazar arabalarını evlerine kadar götüren öğrenciler, vatandaşlardan tam not alıyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde örnek bir projeye imza attı. Okul Müdürlüğü, toplumda giderek yok olan yardımlaşma duygusunu yeniden harekete geçirmek, öğrencilere dayanışma, saygı, sevgi ve büyüklere hürmeti hatırlatmak amacıyla "Toplum Hizmeti Gönüllüsü" projesini yaşama geçirdi. Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği proje kapsamında okulun izci grubunda yer alan öğrenciler, öğretmenlerinin de desteğiyle Perşembe günleri okulun yanında kurulan semt pazarında, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların poşetlerini ve pazar arabalarını taşıyor. Yaklaşık bir aydır devam eden uygulamadan hem vatandaşlar hem öğrenciler memnun.

Okul yönetimi, projeyi tanıtmak amacıyla bugün semt pazarının girişine bir stant açtı. Etkinliğe, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da katıldı. Okul Müdürü Bayram Akduman, burada vatandaşları bilgilendirirken, öğrenciler de Kutlu Doğum Haftası içinde olunması dolayısıyla pazara gelenlere lokum, gül, gülsuyu ve şapka dağıttı.

Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Akduman, asrın hastalıklarından birinin de bireysel yaşama eğilimi olduğunu belirterek, bunun da yardımlaşma duygusunu zayıflattığını söyledi. Yardımlaşma duygusunu tekrar gündeme taşımak amacıyla "Toplum Hizmeti Gönüllüsü" projesini hazırladıklarını ifade eden Akduman, "Projeyi yaşama geçirdiğimizde fark ettik ki, insanımız inancımızda ve geleneğimizde olan yardımlaşma, kaynaşma gibi değerlerimize yabancılaşmış; hatta yardım talebimiz karşısında tedirgin ve önyargıların belirleyici olduğu tepkiler vermekte. Biz de vatandaşlarımıza güven vermek için öğrencilerimizin de fikirlerini alarak özel kıyafetler hazırladık. Pazar içinde broşürler dağıttık. Şimdi hem vatandaşlar hem esnaf daha ılımlı yaklaşıyor. Projeye 10 öğrenciyle başlamıştık, yoğun ilgiyle öğrenci sayımız 25'e ulaştı. Tamamen gönüllü olarak hizmet veriyor bu öğrencilerimiz. Vatandaşlarımızdan da olumlu duygular ve dualarını almak bizleri çok mutlu etti. Projemiz her hafta Perşembe günleri devam edecek" dedi.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan da projenin toplumda unutulmaya yüz tutmuş, karşılıklı saygı, sevgi, büyüklere hürmeti hatırlatması ve toplumsal değerlerin yaşatılması bakımından çok önemli olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin semt pazarında yaşlıların poşetlerini taşıyıp evlerine bıraktıklarını anlatan Arslan, bu günülü hizmeti yapan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise ülke genelinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında müdürlük olarak Mersin'de birçok projeye imza attıklarını söyledi. Gül, "Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisemizin öğrencileri özellikle semt pazarına geldi ve bu pazarda yardıma muhtaç insanların yüklerine yardımcı olarak evlerine, arabalarına kadar taşımaktadırlar. Toplumdaki bu değerler gittikçe kaybolmaktaydı, böylece gençlerimiz bu değerleri tekrar yaşatıyor. Gençlerimize, okul yönetimimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra semt pazarına girerek isteyen vatandaşların poşetlerini ve Pazar arabalarını evlerine kadar taşıdı. Bazı öğrenciler de lokum ve gül dağıttı. Uygulamadan çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar ise öğrencilerin çok güzel bir davranış sergilediklerini belirterek, teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber